Inspiration för vad man kan ha på väggarna

Om väggarna känns nakna kan det vara en bra idé att dekorera dem med någonting, och det finns oerhört många alternativ att välja mellan i form av till exempel konst eller belysning. Konstbelysning kan till exempel vara i form av träd eller andra mönster gjorda av smålampor. De finns i alla storlekar och kan vid behov täcka hela väggen.

Konst på väggarna11096673_10155596056320442_1924227829771251031_n

Ett klassiskt alternativ är förstås att dekorera med hjälp av tavlor. Det positiva är att det finns hundratusentals tavlor att välja mellan och är man konstnärligt lagd kan man förstås måla en egen, vilket gör hemmet extra personligt och unikt. Tavlor kan antingen vara målade eller tryckta och man kan även välja på motiv som tryckts direkt på plexiglas.

Alla varianter har sina unika strukturer och ger olika typer av intryck. Till exempel passar så kallade fototavlor perfekt in i den avskalade storstadslägenheten som går i gråskala, medan en pastellteckning föreställande en trädgård eller en vas blommor är pricken över i i ett hus vars inredning inspirerats av naturromantiska shabby chic.

Eldstäder

Nuförtiden kan man faktiskt få tag i eldstäder som är i det närmaste helt platta och som lätt kan skruvas upp på väggen. Dessa kommer både i fejkade varianter som inte brinner på riktigt, men som ofta avger värme, och verkliga eldstäder som använder ved för att sprida ljus och värme i rummet. De är inte särskilt dyra utan kostar ofta under tusenlappen beroende på storlek och är ett enkelt sätt att göra rummet lite mysigare och mer ombonat. Det gäller speciellt under vintern när det är kallt och mörkt ute – då är eldstäder riktigt mysiga!

Förutom att de värmer upp rummet är de också riktigt snygga och finns i många olika stilar. En del är väldigt minimalistiska och passar utmärkt i modernare hem medan andra minner om hur braskaminer såg ut för hundra år sedan. En positiv aspekt är att väggupphängda eldstäder passar i de flesta rum, inklusive sovrum och vardagsrum och eftersom de ofta finns i svart eller vitt brukar de fungera ihop med de flesta färger och inredningsstilar.